– Det er moro å kunne lage musikken vi vil med proft utstyr.

898
Her kan unge produsere det de vil av lyd

Tekst og foto: Magnus Sørensen

På St. Croix huset i Fredrikstad, har all ungdom mulighet til å låne et lydstudio helt gratis. Lydstudioet er utstyrt med alt av utstyr man skal trenge for å lage musikk, og med utstyr av høy kvalitet.

En av de ansvarlige for lydstudio er Per-Øivind Johannessen (49)

De unge har muligheten til å låne studio flere ganger i uken og så mye de vil. Men det er også noen krav for at du skal få lov til å få bruke det. De er at man ha et lite kurs, for å kunne klare å bruke utstyret. En annen ting er at man må skrive seg på en liste over når man skal være der. 

Moro å kunne gi muligheten 

En av de ansvarlige for lydstudio er Per-Øivind Johannessen (49). Han syns det er veldig moro å ha laget et studio for unge. Det er mange unge i Fredrikstad området som holder på med musikk, derfor er syns han det er spennende å kunne gi dem en mulighet til å lage musikk med proft utstyr. Han ser at det også er sosialt, etter som at mange velger å lage musikk og sanger sammen. 

Hva er i studio? 

I studio er det en iMac full med musikkprogrammer, mikrofoner, høyttalere og et opptaksrom. Studio har 30 forskjellige ungdommer som bruker det aktivt, og er fullt hver dag. Ettersom at det er så populært vurderer de nå å utvide tilbudet til 2 studioer. Sånn at folk kan få bruke det enda mer. 

– Jeg slipper å tenke på å måtte kjøpe utstyr 

En av de unge som bruker studio ofte er Mirsad Avdija (18), han driver mye med musikk. Spesielt med hiphop og R&B, han bruker studio flere ganger i uka. Han lager mye musikk selv, men også for å hjelpe andre med å lage musikk. Mirsad er også enig med Per-Øivind i at det er et veldig fint å kunne låne proft utstyr gratis

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here