Følelsesmessig kjønnsskifte

1994
Alex Fjeldstad betrakter seg selv om panfil.

 

Alex, født June Victoria Fjeldstad (16), er genderfluid og en av de mange i Norge med en annen seksualitet enn heterofil. Han har før prøvd seg fram med seksualiteten sin, men har nå visst lenge at han er panfil.

Tekst/Foto: Oda Waagbø

Genderfluid: Beskrevet som en person som bytter på kjønnet sitt over tid etter hvordan man føler. Man kan bytte mellom å være gutt, jente, nøytral eller uten kjønn.
Kilde: Wikipedia

“Panfil betyr at du forelsker deg i personen, ikke i kjønnet,” sier Alex. “Den personen som du forelsker deg i kan være trans, kvinne, mann, genderfluid, agender og så videre..”

alex-bak
Alex har visst lenge at han er panfil.

Alex tror at det kan være en utfordring å vite hvilken seksualitet man er med en gang, at du vet du ikke er heterofil, men kan ha problemer å finne ut hvem du egentlig er. Noen finner ut av sin seksualitet med en gang, mens andre bruker lengre tid.

Han syns ikke at det er greit at folk skal dømme personer med en annen seksualitet, eller dømme noen i det hele tatt. Han mener at du ikke kan velge hvem du blir forelsket i, slik som at du ikke kan velge hvor høy du er, eller hvilken øyenfarge du har.

“Det kan også være folk som ikke tror på at du har den seksualiteten også, at det bare er en fase du går igjennom,” forklarer Alex.

Selv så har Alex en kjæreste som også er genderfluid, men selv om de bor litt unna hverandre, så ser de hverandre ofte, og bruker skype når de ikke kan møtes. Det første Alex tenker på når han hørte ordet «romantikk» var å være sammen med en spesiell person som får han til å smile.

alex1
Alex har en kjæreste som også er genderfluid.

“Romantikk for meg er å være med den personen som du liker og vil være med for resten av livet ditt. Som du har lyst til å være nærme og nesten ha for deg selv. En spesiell person i hjertet ditt,” forklarer Alex drømmende.

Alex syns at det kan være positivt å ha en annen seksualitet fordi du går utenfor det som blir antatt som «normalt», og du kan bli forelsket i andre personer enn det motsatte kjønnet. Han vil ikke at en annen seksualitet skal bli sett på som noe negativt, men positivt.

 

 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here