Glemmen gjeninnfører revytradisjonen

683
Forestillingene tok sted på Speilet som tilhører kulturhuset Blå Grotte. Foto: Hedvig Gundersen

Tekst og foto: Hedvig Gundersen

Glemmen revyen 2019 er Glemmen videregående skole sin første revy på en stund. Det er en samling av mange sketsjer som skal gi publikum et innblikk i hvordan hverdagen på Glemmen er ved hjelp av sterk stereotypi og overdrivelse.

Den største målgruppen for revyen er eleven på Glemmen, mange av sketsjene handler om de forskjellige linjene på skolen, men en del av sketsjene er også rettet mot et bredere publikum. Har man gått på videregående skole kan man nok kjenne seg igjen i noe, men de tar for det meste opp situasjoner som er rettet mot elevene på skolen.

Ahmed Raad (18) forteller at det har vært mye positivt med å være med i revyen, og det gode miljøet er det som topper listen. Det er veldig sosialt og man blir kjent med folk på andre linjer og trinn.

– Jeg personlig har fått veldig mange nye venner, mennesker som jeg aldri trodde jeg kom til å snakke med, men så har vi blitt veldig godt kjent og jeg vet at flere kommer til å holde kontakten etter revyen er over, sier Ahmed.

Han sier også at en ting som er bra med revyen er at det ikke er noe faglig eller akademisk med det, derfor er revyen noe som passer for alle, det krever veldig lite å være med.

– Standarden er lavere på skolerevyer enn på vanlig skuespill, det er bare ment for å være komisk, forklarer Ahmed.

Revyen er en arena for ungdom hvor de kan skaffe seg nye venner og alle kan finne sin plass, fordi det er veldig mange forskjellige grupper med i revyen. Man må for eksempel ikke være en god skuespiller, fordi de har grupper som kosegruppa som lager mat og festgruppa som planlegger fester for revyen. Det er forskjellige fagfelt, man må ikke kunne alt.

De forskjellige gruppene har alle ansvar for noe eget. Det er for eksempel skrivegruppa som hovedsakelig har kommet opp med innholdet til revyen, men det er fremdeles elever fra skuespillergruppa som kan ha kommet med innspill. De forskjellige gruppene jobber sammen om ting, selv om de ikke har ansvar for det samme.

– Det har vært en slitsom prosess, men det er verdt det fordi det er veldig gøy. Det blir trist etter siste forestilling, men samtidig kan det bli litt deilig å bli ferdig, sier Ahmed.

Ahmed Raad var en av skuespillerne på revyen. Foto: Hedvig Gundersen

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here