Pernille var bak kunstnerisk utstilling i Fredrikstad

1920

Fredag før påsken samlet det seg en flokk med mennesker på Fredrikstad kino, men ikke for å se på film. En gjeng inspirerte skoleelever hadde nemlig fotoutstilling.

Tekst og foto: Sigve Hansen

Klokken 18:00, fredag den tolvte april, samlet det seg en folkemengde til åpningen av en fotografiutstilling på Fredrikstad kino i byen. Det var medie-elever med fordypning i foto og bilde som tok initiativ til utstillingen, og de forberedte seg i flere uker.

Både kjente og ukjente tok en tur innom fotoutstillingen, både for å kikke og kjøpe.

-Vi elevene har jo jobbet sammen en god stund nå, og føler det virkelig har vært givende. Så vi hadde lyst til at det skulle monne ut til noe stort og flott, forteller Pernille Hox (19) fra Foto/bilde på Glemmen.

Felles inspirasjon

Hver av klassens tilsammen 17 elever tok ett eller flere bilder hver – alle med ulik stil og estetikk – og utstilte de på stilig vis i kinoens entréområde. Men selv om bildene var ulike, hadde de alle samme inspirasjonskilde, nemlig appen Pinterest.

-Man kan tydelig se fellestrekkene, selv om hvert bilde har sitt særpreg, sier Pernille.

Pinterest er en medieplattform hvor man publiserer bilder av hobbyer og kunst. En spesielt populær bildestil preger fotokategorien; abstrakt, fargerik og artistisk. Stilen er spesielt populær blant dagens ungdom; derav utstillingens navn, «Pinterest generation».

Suksess

Utstillingen ble en stor suksess, og flere av elevene fikk solgt noen av bildene sine. Pengene de tjener går både til klassekassa og til egen lomme, forklarer Pernille.

-Dette er helt klart noe jeg ville gjort igjen, da det er morsommere enn vanlig skolearbeid, bare kanskje med et annet tema, avslutter hun.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here