Glemmenelever tar over restaurant i Gamlebyen Fredrikstad

1501
En av flere retter elevene forbedrer seg på å lage for Resturant Takeover

Tekst og Foto: Jonas Andersen

For det andre året på rad forbedrer de forskjellige «restaurant og matfag»-linjene på Glemmen Videregående skole seg for å ta over Restaurant Major- Stuen i Gamlebyen, Fredrikstad. 

Britt Johansen på et skolekjøkken ved Glemmen Videregående skole

-Restaurant Takeover vil tilsi at vi tar over restauranten Major-Stuen sa Britt Johansen (54), som har jobbet på VG2 Kokk og Servitør på Glemmen Videregående skole i 23 år. 

Dette er det andre året på rad der Glemmen-elever tar over Restaurant Major-Stuen, som ligger i Gamlebyen Fredrikstad. 

-Det er sammen med eieren av Major-stuen at vi har lagd en meny vi nå jobber med, sier Britt Johansen 

De siste ukene har elevene på Glemmen Videregående Skole jobbet med å lære seg både menyene og hvordan maten skal presenteres. Restaurant Major-stuen, også kjent som Majorens kro og stue, har i seg selv en lengre historie, og sier selv at de har historie og tradisjoner tilbake fra 1567, men selve restauranten ble etablert i 1990. 

-Vi gjorde det for første gang i fjord, da vi hadde planlagt med eieren, og drev det da, sier Britt Johansen. -Ideen for å sette i gang dette her kom fra at jeg var med i Trondheim, på NM, og vi hadde noen som konkurrerte der i et prosjekt som var lignende, men ikke det samme. Og derfor fikk vi ideen med å starte restaurant Takeover, sa Britt Johansen. 

-Ettersom vi har jobbet ganske mye med andre prosjekter er vi ganske godt forbedret og godt innarbeidet på denne typen ting og det er cirka 23 eller 25 elever som er med på det, fortsetter Britt Johansen. 

Britt Johansen og de andre lærerne ved kokk og servitør, samt restaurant og matfag får noe positivt ut av hele opplevelsen.

– Det er jo slik det er når de skal begynne å jobbe på lærlingplass og som lærlinger, og at dette er jo identisk med hvordan markedet er der ute. De lærer hvordan de skal jobbe, og ikke bare en ting men om samarbeid, de er nøtt til å sette seg inn i alle momentene de skal jobbe og å lære seg å være inne i systemet de skal jobbe i, sa Britt Johansen. 

Dennis Paus er en av elevene som tar del i prosjektet og mener at han har lært mye ved å delta, blant annet i forarbeidet. -Med forarbeidet så har jeg lært masse nytt, sa Dennis Paus. 

Stine Skattebo er en annen elev som deltar i prosjektet. -Jeg føler at jeg har fått erfaring med å jobbe med tidsfrist og å samarbeide med flere enn bare de jeg er vandt til, sa Stine. 

Glemmen elevene tar over Major-stuen Restaurant Torsdag den 28. mars og Fredag den 29. mars. 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here