Hippie-trend på vei tilbake

1653
Herman Pedersen synes ordet hippie blir litt feil navn, og føler det burde vært et eget ord for ungdomstrenden.

I dag er det en ny «hippie-bevegelse», men den har forandret seg. Den er en blanding mellom hippie syn og hipster stil. Herman Pedersen føler at dagens hippie er noe helt annet enn det var på 70 tallet. 

Tekst og foto: Henrik Østlund

– Før handlet det om slengbukser, narkotika og fred. Nå er det mer at vi er moteinteressert, kunstinteressert og har fokus på likestilling og klima, sier Herman Pedersen

Dagens «hippie» er i en tidlig fase og er noe helt annet enn da The Beatles var tingen. Det som gjør noen hippie i dag er at de ofte er i en gjeng med over middels moteinteresserte som prøver å skille seg ut fra «de vanlige». Mange liker å drive med noe kreativt, som for eksempel musikk, kunstbilder og tegninger.

Cezinando er en artist som er et forbilde for ungdommens hippiekultur. Foto: Tom Øverlie

Ungdomsopprør

Imens mange er ute etter å utrykke seg selv, er det også noen som vil utrykke sine meninger. Kampen for likestilling, kroppspress og klima er viktige debatter blant disse ungdommene. Mange er vegetarianere, og noen legger ut bilder av den «uperfekte» kroppen sin. 

Seksualitet er også et viktig tema. Noen er for å bryte kjønnsnormer og roller mellom gutter og jenter. Hår under armene hos jenter er en måte for opprør. Noen få vil også avseksualisere kvinnebryster ved å for eksempel legge ut lettkledde bilder av brystene sine. Gutter pleier å ha på neglelakk, ringer og smykker.

Kunstfoto fra Herman Pedersens Instagram. Her har han redigert et bilde inn i et annet.
Foto: Balder Maximus

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here