Islandsk band skaper debatt

1457
Foto: Lilja Jóns. Fra venstre til høyre: Ástrós Guðjónsdóttir, Klemens Hannigan, Einar Stefánsson, Matthías Haraldsson, Sólbjört Sigurðardóttir og Andrean Sigurgeirsson.

Eurovision entusiast Anders Tangen (52) har vært kritisk til det islandske Eurovision bidraget, Hatrið Mun Sigra fra Hatari, spesielt på sin blogg, Eurovisionharlekin. Men etter å ha lest flere intervjuer med bandet, kan denne meningen ha endret seg.

Tekst: Mica Andersen emmaka@ostfoldfk.no

-Hatari sier selv helt ærlig og realt at Eurovision bare er patetisk og latterlig konkurranse, forteller Tangen. -De sier også at de egentlig hadde lagt ned bandet, men i anledning Eurovision i Israel så skulle de delta alikevel, og det åpnet en måte å protestere imot Israel. Dette er en av grunnene til hvorfor han har valgt å ta stillingen han har tatt.

Siden de ikke har pratet om låten på en musikal måte, valgte han å ikke prate om gruppa på en musikal måte. Innlegget nevner heller et spesifikt intervju som Hatari gjorde i Februar dette året, med islandske avisen Stundin. -Jeg bestemte meg for å dra frem dette intervjuet i stedet for å skrive om låten, fordi det virker mer som om de er med for å sette en agenda, sier Tangen.

Dette er en av de andre grunnene til hvorfor han har gjort som han har gjort. -Jeg tenkte på hvordan jeg skulle angripe dette på en personlig blogg, fordi jeg kan sitte i studio og gi poeng helt uten problemer. Men når jeg står helt fritt, så tenker jeg at da vil jeg heller legge ut det de faktisk deltar med, som er sin egen politiske agenda, sier han.

Han forteller også at han gjorde slik for å sette lys til Hatari sin agenda, så folk skal kunne mene hva de vil, uten at noen forteller dem hva de skal tro. -Jeg ville bare synliggjøre for de som leser at dette er ikke en helt vanlig låt med helt vanlige artister, mener han.

Men blogginnlegget var også veldig uttenkt. -Jeg tenker også det at hvis jeg hadde kjent dem godt, så Hatari hadde nok humra godt av måten jeg valgte å gjøre det på. Ved å publisere det på første April så prøvde jeg å gjøre det litt i Hatari sin ånd, forteller Tangen. Måten Hatari gjør intervjuer med pressen er å si en ting, men gjøre en annen. -Det er jo sånn de holder på, sier en ting en dag også sier de en annen ting den neste dagen, sier han.

I et intervju med Eurovision siden InfeCyprus, forteller Hatari at det er umulig å protestere på scenen. Dette mener Tangen ikke er riktig. -Eurovision er et liveshow, så ting kan skje. Ingen kan stoppe deg fra å legge deg ned på scenen og ikke synge, eller å kle av deg midt på scenen, forteller Tangen. -Showet er planlagt til detalj, men på scenen kan alt skje. Bare se på Englands sceneopptreden i fjor, hvor en mann kom på scenen midt under sangen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here