Foto og tekst: Sivert Johan Lyche Brautaset

Mange tror at kantina og bistroen på Glemmen VGS blir styrt av elever på restaurant og matfag, og at når linjen flytter fra Glemmen til den nye skolen som bygges i Fredrikstad, vil kantina bli mye dårligere. Slik er det ikke. Den styres nemlig av kantinepersonell og ikke av elever.

Skal flyttes
Restaurant og matfag er per dags dato en ganske stor linje på Glemmen videregående skole, med nesten et helt bygg for seg selv, men det er planlagt at den skal flyttes fra skolen.

Carl-Johan Veel tror det tar en stund før den nye Fredrik 2. bygges.

– Linjen skal etter planen flyttes til den nye Fredrik 2, som skal bygges ved Fredrikstad stadion, men sånn det er nå, står byggingen på vent, og er ikke førsteprioritet for kommunen, sier Carl-Johan Veel, som er lærer på restaurant og matfag på Glemmen. 
– Linjen kommer med andre ord til å være på Glemmen i flere år fremover og kantina kommer til å bli styrt på samme måte som den blir nå.

Ikke ansvar for kantina
Mange tror at restaurant og matfag har en del ansvar i kantina og bistroen på Glemmen, men slik er det ikke.
– Noen år har vi litt ansvar, men i år har vi ingen ting med kantina eller bistroen å gjøre, sier Veel. 
Når linja flyttes fra Glemmen til den nye Fredrik 2. vil de som jobber i kantina fortsette akkurat som før. Det eneste restaurant og matfag har ansvar for nå, er å lage mat på spesielle dager, som for eksempel de dagene hvor skolen har besøk av ungdomsskoleelever. 

Ny skole
Ifølge Østfold fylkeskommune skal den nye skolen ha byggestart i 2021, og stå ferdig i 2023. Den skal romme rundt 1500 elever og ha alle linjene som dagen Fredrik 2. har i dag, samt restaurant- og matfag og helse- og oppvekstfag fra Glemmen. Skolen kommer til å bli en del av Arena Fredrikstad, som er et stort idrettsanlegg.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here