– Klima og miljøet angår alle enten man vil det eller ikke

1541
Fredrik Bjørnerud (17) . Foto: Katarina Ellingsen

Tekst og foto: Katarina Ellingsen

Klimastreiken fredag 22.03. skapte stor oppsiktsvekker i mediene da flere tusen unge streiket skolen i demonstrasjon. Blant disse var Fredrik Bjørnerud (17) fra Fredrikstad, og han føler seg stolt over ungdommens engasjement. Klimastreiken var en viktig en mulighet for ungdom å vise at det er de som er fremtiden, og de vil ha den fremtiden de føler de fortjener.

Da klokken slo 12 var hundrevis av unge samlet foran Fredrikstad rådhus og klare for demonstrasjon. De  var utstyrt med både plakater og bannere med slagord. Etter appeller fra blant annet ordfører Jon Ivar Nygård (46) og miljø og klimaansvarlig i AUF Østfold Simon Laabak (18)  var demonstrasjonen godt i gang, og de unge gikk i tog gjennom Fredrikstad sentrum.

– Tenk alltid på miljøet først

Det ligger mye på oss mennesker og hvor mye vi forsøpler. Det er så lite som skal til før det blir et stort problem.

– Tenk alltid på miljøet først før du gjør noe, sier Fredrik Bjørnerud. Han mener at alle tiltak for å redde planeten er like viktige selv om det er noe så lite som å bytte til sparedusj.

Fredrik har troen på at klimaet og verden kan reddes.

– Hvis en av fremtidens politikere er en av dem som står her i dag, har jeg veldig god tro på at dette skal gå, sier han.

Hvor høy grad miljøet skal bli prioritert har vært en stor problemstilling. Det kan forstås som at politikerne har samme intensjon om å verne miljøet, men de har ulike tanker på hvordan vi skal gjøre det.

– Politikerne er valgt inn av en grunn og når så mange unge viser at de syns klima og miljøet burde bli mer prioritert, så er det ikke vanskelig for politikerne å se hvor de må ta tak, sier Fredrik.

Fredrik elsker all oppmerksomheten klimastreiken har fått i mediene og syns det er fint det har blitt så mye oppstyr rundt det.

– Klima og miljøet angår alle enten man vil det eller ikke, så nå er det på tide å ta tak i problemet, sier han.

Han tar med glede fraværet han får for å delta i denne streiken og sier han gjerne putter det på CV-en om det er det som skal til.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here