Krafttak mot kreft på Glemmen

573
Charlene Sandnes Lauritzen (18) Russepresidenten som går som bøssebærer. Foto: Privat

Tekst: Julie Klinsukhon Hunn

Kreftforeningen er en organisasjon for frivillig kreftarbeid i Norge. Krafttak mot kreft er den årlige og eneste innsamlingsaksjonen til Kreftforeningen. Ida Pernille Thommesen (18) er aksjonssjef for Glemmen videregående skole. 

– Som aksjonssjef hadde jeg et ansvar for hele aksjonen, jeg måtte passe på at alt gikk som det skulle og har også kontakt med Kreftforeningen, forteller Ida. 

Frivillig og alle som vil kan

Hvert år går russ og andre frivillige som bøssebærere når Mars kommer, de fleste som gikk fra Glemmen var russ. I år var det 46 stykk fra Glemmen som var påmeldt. 

– Alle som vil kan være bøssebærere, men hovedsakelig er det russen som går. Det jeg liker med aksjonen er at det er en måte å samle inn penger til Kreftforeningen på, det skaper engasjement blant ungdom. Aksjonen er også veldig godt planlagt og det gjør det lett for alle å være med, forklarer aksjonssjefen. 

25.000 deltakere

Aksjonen er i Mars og da går ca. 25 000 mennesker som bøssebærere nasjonalt. Hvert år har krafttak mot kreft et tema de vil sette mer oppmerksomhet mot, som de ser har mer behov for penger og forskning. 

– I år går pengene til forskning til kreftformer med lav overlevelse, legger Ida til.

Innsamlingssummen er nesten tidoblet

Kreftforeningen har kommet langt fra 2006 til 2019, i 2006 ble det samlet nærmere 4,5 millioner kroner nasjonalt, men i dag blir det samlet ca. 50 millioner kroner nasjonalt. På Glemmen i 2019 ble det samlet inn nærmere 24 069 kroner totalt. 

– Det viktigste med krafttak mot kreft er at det er Kreftforeningens eneste aksjon i løpet av året, og man samler inn penger til forskning på ulike kreftformer. Hvert år er det et nytt tema som man samler inn pengene til, som at det for eksempel er kreftformer med lav overlevelse som er tema i år, forteller Ida. 

I fjor gikk det en del flere bøssebærere fra Glemmen videregående, det gikk 107 stykk i fjor men i år gikk det bare 46 stykk. 

– Jeg synes det er veldig trist. Vi hadde flere som var påmeldte, men grunnet dårlig vær og sykdom var det færre som møtte opp. Jeg personlig synes at dette er en viktig sak, og skulle gjerne hatt flere som gikk som bøssebærere, avslutter hun med. 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here