Lidenskapelig danselærer

1854
Emma Minge sprer danseglede til de yngste.

Emma Paulina Garberg Minge (18) er elev ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg. I tillegg til dette er hun lidenskapelig opptatt av dans. Hun har vært med på landslaget i grenen disco og drevet med dans i over 10 år. De siste 5 årene har hun jobbet som danseinstruktør for Evolution Sarpsborg Danseklubb, noe hun virkelig elsker. 

Tekst og bilde: Erling Stenbråten

portrett
Emma Minge (18) etter en treningsøkt med de yngste barna.

“Jeg var helt håpløs i all idrett, så når jeg var med en venninne på en dansetrening bestemte jeg meg for å fortsette med det,” ler Emma. “Spesielt flink var jeg vel heller ikke. Det tok meg kanskje 5 år før jeg klarte å gå i spagaten. Foreldrene mine hadde vel ikke helt troa på meg, og spurte meg flere ganger om jeg kunne tenke meg å slutte. Det endte alltid med at jeg ble trass, og hadde jeg ikke fortsatt med dans, hadde jeg ikke klatret meg hele veien til landslaget.”

Inne i lokalene til Evolution Sarpsborg venter spente elever på å komme i gang med dansetreningen. De klarer så vidt å sitte stille i de flotte draktene sine. Endelig kommer Emma ut fra det lille pauserommet, og treningen skal begynne. Ungene hopper og spretter bortover gangen og inn i dansestudioet.

 

rygg-unge
Treningen blir fort litt slitsom for noen av barna.

Forbilde for barna

Minge trener barn i alderen 3-8 år, og er utdannet barnedansinstruktør. Hun er også utdannet danseinstruktør for funksjonshemmede, og med hennes utdanning kan hun undervise barn til og med 13 år. De yngste elevene hennes ser veldig opp til henne. “Jeg tror så absolutt at de ser på meg som en rollemodell og et forbilde. De kommer alltid med tegninger de har laget på skolen og i barnehagen, og har ved flere anledninger blitt fortalt av foreldrene hvordan ungene deres leker danseinstruktører hjemme.”

unger-i-aktivitet
Lek og morro er en viktig del av undervisningen.

Når man er danseinstruktør for barn ned i 3-års alderen, sier det seg selv at man ikke kan lære bort de vanskeligste dansetrinnene. Ute på parketten følger de unge jentene spent med når Emma viser hvordan man skal utføre de forskjellige trinnene. Inntil veggen sitter foreldrene med store smil klistret til ansiktene sine.

“Det er helt fantastisk at barna får lære av Emma. Hun stråler av energi, og er alltid positiv, selv når ungene ikke gjør som de blir bedt om. På vei hjem fra trening forteller ofte barna våre at de har lyst til å bli som Emma når de vokser opp. De ser definitivt opp til henne,” forteller en stolt og fornøyd mor mens ungene leker og koser seg ute på dansegulvet.

 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here