Maria (17) skrev seg til USA-tur

418
Maria Varjord vant årets Odd Fellow konkurranse. Foto: Aleksandra Wergeland

Tekst og foto: Aleksandra Wergeland

Maria Varjord (17) ved Glemmen videregående skole var den heldige vinneren av årets Odd Fellow konkurranse og har nå sikret seg en 14-dagers tur til USA og Island.

– Det siste jeg forventet var å vinne. Alt jeg gjorde var å skrive en tekst og jeg leverte den inn like før fristen, jeg ble sjokkert.

I år var det Glemmen videregående skole som ble invitert til å delta i Odd Fellows årlige konkurranse. Årets tema var basert på” den gyldne leveregel i vår tid”.

Oppgaven skulle besvares skriftlig der elevene kunne velge om de ville skrive på norsk eller engelsk. Varjord skrev et langt dikt som fikk henne videre til finalen. Der skulle de fem finalistene presentere oppgaven sin i et multimedia program. Varjord lagde en PowerPoint med musikk hvor hun utfylte tankene hennes rundt teksten sin og forklarte hvorfor nettopp hun burde vinne.

De innsendte oppgavene ble vurdert av en jury på fire personer, to lærere fra Glemmen videregående skole og to personer fra Odd Fellow. Hovedpremien gikk til Maria Varjord, mens 2.premien som fikk et gavekort og en bok gikk til Amanda Marsell, Imani IIjasovna Saltymuradova, Sigrid Bjelke og Silje Kristin Bunes.

Hovedpremien var en 14-dagers tur til USA og Island. Her er hovedintensjonene å belyse FNs rolle i den globale verden og la ungdom møtes for å få et innblikk i FNs daglige utfordringer. Her vil Varjord møte 7 andre elever fra de forskjellige distriktene i Norge, og også andre elever fra både Europa og Amerika.

Varjord gleder seg aller mest til å komme frem og se alt hun har sett på film i virkeligheten. Hun gleder seg også til å få nye venner og oppleve en helt annen kultur.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here