Melkesyra holder meg gående

1041
Vegard Fiksdal Olsen

En kvist knekker, en fot stamper i bakken, en stein sparkes av gårde i det fjerne. Den frodige grønne skogen åpner seg, og gjennom sklir en lang og slank sti. Skrittene høres på lang avstand. De er lette og treffer ikke bakken i mer enn ett kvart sekund før det neste ankommer.

Tekst/foto: Kaia Nesse Sheppard

Du kan høre det kommer nærmere og nærmere, men ikke hvilken retning det kommer ifra. Trærne strekker seg opp mot skyene på hver side av den smale stien, en mystisk stemning vugger over skogen. Lydene blir høyere og høyere; flere kvister knekker, skrittene smeller i bakken. Nå kan han ikke være langt unna. Inne imellom trærne skimter det av den blå genseren med de lange armene som suser frem og tilbake. De svarte skoene skyter ifra bakken, og leggene fører de tunge benene videre.

Puster tungt

Nærmere og nærmere kommer han, bedre og bedre kan du høre den tunge pusten. Det tar ikke lang tid før han kommer susende igjennom trærne langs den lange stien. Det spruter små stein og barnåler fra bakken, og en sky av støv svever opp bak han. Han gir en siste innsats og øker farten betraktelig. Øyenbrynene krummer seg og munnen rykker seg. Kroppen gir etter, og han faller sammen og slenger seg i det våte gresset. Brystet pumper kraftig, og andpusten sier Vegard Fiksdal Olsen (18): ”Det er dette som gir meg glede”.

Melkesyra herjer i kroppen
Melkesyra herjer i kroppen

Jakten på et lykkelig liv er for mange en livslang jakt. Det er alltid noe som kan forbedres, og man er sjeldent fornøyd med hvordan livet er der og da. For mange er det materielle goder som avgjør hvorvidt du er lykkelig eller ikke, men dette er Vegard helt uenig i. Han forteller at det verken er penger eller reiser til varme land som er oppskriften, tvert imot er det opplevelser som tilfredsstiller både kropp og sinn på samme tid.

Leter og graver

Noen leter etter lykke ved å grave i eget følelsesliv. Men det er ikke det den finnes, mener de gamle filosofene. De mener det er uavklart hva lykke er, men at det hovedsakelig spiller på følelser, skriver Aftenposten. Det finnes derfor ingen fasit på hvordan man skal oppnå det gode liv. Det varierer rett og slett fra person til person, og det er opp til en selv hva som avgjør oppskriften.

_mg_9255
Vegard Fiksdal Olsen løper for å stresse ned

Flere timer oppe i skogen er da en utvei for Vegard. Han har i en god stund brukt terreng-løping som en utvei fra hverdagens stress.  Tankene flyr av gårde, og konsentrasjonen om hvor han skal sette sitt neste skritt for å ikke falle, er det som tar over tankene. ”Når jeg merker at blodet begynner å pumpe, pusten blir tyngre og det brenner i leggmusklene, da merker jeg også at adrenalinet skyter inn. Det er da det hele gir mening, og er gøy!” sier Vegard mens han knyter skolissene og ser opp med et smil om munnen.

Han forteller at han ofte bruker idretten som et avbrekk fra en ellers kjedelig hverdag, som består av betong og eksos. Det trengs ikke mer enn duften av skog, jord og den friske luften for å renske hodet fritt fra tanker og bekymringer.

”Terreng-løping er en stor del av hvem jeg er. Det gir meg overskudd, og hjelper meg med å komme gjennom en ellers vanskelig dag”

 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here