Miljøstreiken 22. mars

899

Tekst og bilde: Guro Amundrød

Greta er en 15 år gammel svensk jente som har innledet sitt-ned-streik foran den svenske Riksdagen. Hun er så misfornøyd med oppmerksomheten som klimaspørsmålene har fått i den svenske valgkampen, at hun har besluttet at hun vil sitte utenfor Riksdagen helt frem til valgdagen 9. september. Talen hennes inspirerte titusenvis av ungdommer rundt omkring til å gjøre det samme, for å forhåpentligvis gjøre en forskjell.

Fredag 22. Mars bestemte da ungdommer seg over hele landet seg for å streike for miljøet. Dette skulle vise voksne mennesker, spesielt politikere at dette er en hjertesak vi ungdommer brenner for. Dette er noe politikere må ta tak i.

Lasse Bjørn, som sitter i sentralstyret i natur og ungdom mener at streiken er utrolig viktig for å sette et eksempel for alle voksene øyne som ser på.

-Grunnen til at jeg tror dette vil hjelpe er at det vil sette et stort fokus på at gjøre tiltak nå, at regjeringen og politikere må begynne å gjøre tiltak nå. Når de ser tusenvis av ungdom demonstrere så må det tenne en lyspære i hodene på de store navnene som styrer, sier Lasse.

Det er vanskelig å gi noe konkrete eksempler på hvilke forskjeller denne streiken vil gi, forklarer han.

-Når regjeringa skal sette opp budsjettplan så er det jo hver gang tiltak om kutt på klima og miljø siden. Vi håper at etter denne streiken og så mye oppmerksomhet rundt det å ta vare på planeten vår vil ha en stor forskjell, sier han videre.

Det er ikke for sent å redde jorda, hvis vi ser rapporten fra FN om klimaslipp, mener de jo at det fortsatt er mulig å gjøre noe, men det krever store forandringer i samfunnet. Blant annet på transport og på alle sektorer som har utslipp. Det vi kan nå er bare å sitte å håpe på at regjeringen gjør det som skal til for å skaffe den neste generasjonen en jord å leve på. Hvert år det går uten å sette større tiltak, jo vanskeligere blir det å gjøre noe, det er derfor denne klimastreiken ble satt på en bra tid, for tiden renner sakte ut her. 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here