Nytt år – nytt kulturverk

1845
Nå er det igjen klart for Kulturverket sendt fra Glemmen VGS. (Foto: Per Arne Fjeld)
For fjerde år på rad produserer elever ved medieutdanningen på Glemmen Kulturverket.Produksjonen er i samarbeid med Østfold kulturutvikling, og årets sesong byr på mange godbiter.
Tekst: Per Arne Fjeld
  • Det blir veldig spennende, for vi har mange bra folk som jobber på dette i år. Jeg tror dette blir den beste sesongen noen sinne, sier Johannes Kolstad Olsen, som sammen med Marcus Brostrøm skal være programleder for årets sendinger.
Årets Kulturverket skal ha forskjellige temaer hver sending. Første sending handler om sport, andre sending handler om sosiale medier og tredje handler om musikk. Programlederduoen skal også testet i ulike aktiviteter, i tillegg til at hver sending inneholde musikalske innslag fra unge talenter i Østfold.
  • Jeg gleder meg egentlig til å se alt. Det blir jo også spesielt med Ufest, og eventuelt innslag med Youtubere og gamere. Det jeg synes er så bra med Kulturverket er at unge folk lager gode kultursaker, som de synes er interessante, sier UKM-produsent Jose Leguina.
Han gleder seg veldig til å se resultatet av første sending.
  • Jeg mener at dette bidrar til å hjelpe unge folk som holder på med kunst og kultur, og som kan få vist fram det de driver med. Og at proffe folk som medieutdanningen lager et topp kvalitetsprodukt hvor også elevene kan markedsføre seg selv, sier Leguina.
Innspillingene gjøres live i TV-studio på Glemmen. Første sending er i månedsskiftet januar-februar, og det er mulig å være publikum under sendingene. Bruk kontaktskjemaet på glmk.no for å melde deg på.