Pixel lærlinger

1264

Verket i Moss endrer seg hver dag. Maskiner valser over og sletter det gamle og ærverdige industriområdet. Men ny virksomhet avløser de tradisjonelle industriarbeidsplassene. I det gamle sentralverkstedet finner vi Pixel Perfect – og lærlingene Daniel og Sindre.

Av: Tor Martinsen

Det er ikke lett å finne fram til Pixel Perfect i Moss. Multimedieselskapet holder til på Verket. Området der Peterson-konsernet og mosselukta holdt hus. Nå er lukta borte og området omdannet til et attraktivt område der nye boliger og bedrifter skal utvikle seg i harmoni.

– Det er ikke så lett å finne oss, sier daglig leder Lars-Helge Brynildsen. I underetasjen på det som en gang var et verksted finner vi bedriften som sysselsetter 7-8 personer.  Pixel jobber med lyd, bilde og lys og har gjennom årene opparbeidet seg et stort marked. De jobber mot de store mediehusene – og er tilstede på festivaler og konserter.

– Derfor er det viktige å utdanne nye medarbeidere og vi synes det var positiv å få bli med på vekslingsopplegget i regi av Glemmen VGS, sier Lars-Helge.

Lærlingene Daniel Wold og Sindre Bilet går begge på Glemmen VGS i Fredrikstad. Tre dager i uka jobber de i Moss. Her lærer de alt fra lodding til avansert videoredigering. – Her trives vi godt, sier de. Vi møter dem mens redigerer et videoopptak av en lokal konsert.

 

 

 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here