Retro Vinyl & CD

1427
Patrick Skramstad driver retrobutikk

I februar 2016 åpnet endelig Patrick Arman Skramstad «Retro Vinyl & CD» i Sarpsborg. I 25 år har drømmen vært å drive en platebutikk, og nå kan han trygt si at drømmen har blitt oppfylt. Han er sin egen arbeidsgiver, og mener at for han er dette det gode liv.

Tekst/Foto: Erlend Farbu

Patricks onkel viste han plater og kassetter i hans yngre dager, og siden har interessen hans for musikk vært en stor del i livet hans. Han lærte hva «bra» musikk var, og ble utsatt for de gamle gutta, som The Rolling Stones og Pink Floyd. De dro på fredager sammen til Halden, og kom hjem igjen med en 20cm stabel med Vinylplater.

Dette er noe Patrick har satt stor pris på, men som over tid forsvant. Folk sluttet å samle på plater, og begynte heller å streame eller laste ned på nettet. Nå, derimot er samlekulturen på vei tilbake i stadig økende tempo, og i Østfold er Patrick noe av grunnen til dette. Litt av motivasjonen hans for å åpne butikken, var at han ville føre hans barndom videre til dagens ungdom. Han ønsket at det skal være mulig å kjøpe seg noen plater uten å tømme sparekontoen helt. Han ønsket at ungdommen i dag skal kunne få samme opplevelser og følelser som han.

Klar for auksjon vil ha signaturer.
Klar for auksjon vil ha signaturer.

Nå, over et halvt år etter at butikken åpnet i februar, sier Patrick at han kunne skrevet en bok om alt han har opplevd siden oppstarten. Ingen dag er lik, og han kan oppleve artister som ut av det blå kommer på besøk og spør etter veien til barnehagen. Artister, både nasjonale og internasjonale, kommer innom butikken og titter. Selvfølgelig benytter Patrick sjansen sin, og ber artistene signere hva det skulle være av plater og andre effekter.

Patrick har «hobbyen som jobb, og jobben som hobby», sier han. Jobben fortsetter alltid i hodet hans, og han mener at dette virkelig har gitt han en ny livsgnist. Jobben er lærerik, og gjør at Patrick får vært med på arrangementer og konserter. Akkurat nå sier han at det ikke er mye å få igjen økonomisk, men bedriften er på vei oppover. Selv om det er for trangt i den lille butikken, så ønsker Patrick aldri å flytte. Han vil ikke selge ut, og vil absolutt beholde kontrollen sånn som han har det nå.

_mg_0002
Mye spennendei hyllene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here