Sebastian «Lille Mynt» Olsen vil forsvare russemusikken

1396

Tekst og bilde: Henrik Østlund

Sebastian Olsen (18 år), bedre kjent som «Lille Mynt», skriver russelåter. Han mener at media har misforstått russemusikken, og at det ikke skal være noe problem at tekstene er grove.

Sebastian mener at grove tekster om dop, sex og liknende har eksistert i alle år igjennom sjangere som pop, rock og hip hop, men at russemusikken tar grove tekster til det neste steget. Siden musikken slår så bra an, mener Sebastian at russen ønsker slike låter, like mye som lytterne. 

Han passer på at tekstene ikke er for grove for de yngste lytterne, men han føler at media også må ta hensyn til at musikken er rettet russen, og at foreldrene heller får passe på hva barna deres høres på. 

– Hvis jeg skulle laget musikk for barn under 16, så hadde jeg ikke laget russemusikk, sier Sebastian

I sangen ”CÆMPINGEN 2019” synger artisten en rekke kontroversielle setninger som ”hooker med en fet chick kun for det er lættis” og ”sett deg ned på kne, jeg skal onaneres”. Han velger å forsvare seg slik:

– Det er ingen politisk mening bak noe av det jeg skriver om. Russetekster er useriøst ment og inneholder humor rettet til ungdommen. Om folk tar teksten på en seriøs måte, så kan jeg forstå at dem blir støtet. Men det er viktig å huske at det kun er for moroskyld. Hvis det er gøy, og gruppa liker det, så får dem det.

I dag jobber Sebastian videre på nye låter, med like drøye og ”morsomme” tekster. Han har ingen planer om å slutte med drøye tekster, men han tilpasser seg gruppas ønsker dersom de synes teksten blir for drøy.


LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here