Søker det perfekte

1167
I dagens samfunn er søkingen etter det perfekte blitt et problem, mener forfatteren.

Fokuset på å være bra nok og leve det ideale er nå til dags et ganske stort press og et mål de fleste vil oppnå. Men hva er egentlig «det gode liv»? Dette er et spørsmål som mange vil si ikke har noen fasit og mange vil ha helt forskjellige meninger om dette. Men hvor viktig har det blitt å oppnå «perfeksjon»? Har vi glemt å sette pris på de små tingene som er så utrolig viktig?

Tekst/Foto: Kamilla Kristiansen

Enten det er selvbilde, økonomi eller status er vi mennesker nå til dags så opptatt over å lykkes og ofte kritiske til oss selv. Dette kan være en positiv ting, men noe er galt når vi gjør noe så viktig som pågangsmot og viljestyrke om til noe negativt. Hvorfor er det sånn at i denne verden sitter det en jente og nekter å spise fordi hun skal være tynn, når en liten jente på andre siden av jorda dør av sult? Hvorfor er det sånn at man klager over fargen man har på øynene, når noen mennesker ikke klarer å se? Har vi det virkelig så godt at vi glemmer at ikke alle andre er like heldige? Den rike, hvite mannen som gråter seg i seng fordi han ikke ble forfremmet på jobben, når en 4-barnsfar sitter på gaten, arbeidsledig.

«Beregninger viser at 230.000 kvinner i alderen 15-44 år har en spiseforstyrrelse som faller inn under diagnosesystemet», blir det skrevet på iks.no, spiseforstyrrelsens nettsiden. Dette er et høyt tall. I dag er kroppspresset stort og «sommerkroppen» er noe som blir snakket om mye. Det kan være mange faktorer til at statistikken på spiseforstyrrelser er så høy, men det at media har så stort fokus på kropp er uten tvil en faktor.

«Jeg er ubrukelig, stygg, feit og redd. Hva kan jeg gjøre for å bli lykkelig? For å komme ut av denne forferdelige hverdagen?», er det en jente på kun 16 år som har skrevet på siden til Ung.no. Det er harde fakta at samfunnet i dag dessverre drar mange ned og hver dag vitner alle små ting som bidrar til dette, om man legger merke til det. Noen mener de ikke får til noe på skolen, andre liker ikke nesen sin og andre er ikke fornøyd før de har kommet til toppen av sin karriere. Hva kan vi gjøre for å stoppe dette?

Sosiale medier er en stor del av manges liv, også barn.

Mennesker er så forskjellige. Hva som er viktig og hvilke verdier mennesker har varierer. Men noe vi har til felles er at vi deler jorda og hvert enkelt mennesker teller. Uansett religion, legning eller fargen man har på huden. Alle er forskjellig og det er ingen fasit på hva «perfeksjon» er.

Forskjellige kulturer med forskjellige verdier setter fellesskapet på prøver.

Når skal vi lære å sette pris på de tingene som er viktigst? Det er naturlig og alltid ville ha mer, men det viktigste er å være sunne, snille og bidra til et samfunn som er mer aksepterende. Det å prøve å forhindre at statistikken går enda mer opp i løpet av årene som kommer er viktigere enn det man skulle tro. Det å kunne se, lukte, høre osv. er grunnleggende helse som vi glemmer at noen ikke har. Vi blir så vant til å ha det bra at vi glemmer at mange hadde gjort så mye for å ha det mange av oss tar for gitt. Man kan ikke styre det man føler, men det er sunt for alle å stoppe litt opp i en travel hverdag og tenke litt over de gode sidene av livet. Bruk litt ekstra tid på å oppmuntre andre og ta vare på de rundt deg. Har vi det så godt at vi glemmer å sette pris de grunnleggende behovene vi må ha? Det er kun oss selv som har mulighet til å forandre dette og om det utvikler seg vil statistikken kun fortsette å stige. Hva vil du gjøre for å forandre på dette?

Kilder

http://www.iks.no/iks/presse/informasjon/

http://www.dagsavisen.no/innenriks/unge-jenter-sliter-psykisk-1.290202

 

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here