Speiler mangfoldet på skolen

1157

Vet du hvor mange nasjonaliteter Glemmen representerer? Vet du hvor stort mangfold vi har her på Glemmen? Det er nettopp dette som har vært oppgaven til VG1 studieforberedende medier og kommunikasjon.  

Tekst/foto: Mari Elise Johansson, 1MOKA

— Det er kjempe spennende og morsomt, sier prosjektlederne Nathalie Larsen Kristiansen og Christine Rådahl. Sammen med resten av 1MOKA jobber de med å presentere mangfoldet på Glemmen videregående skole gjennom film, lyd, radio, grafisk og tekst.

Ved å fremme forskjellene mellom oss alle, viser de noe av det unike med Glemmen. I følge Rådahl skal de vise hvordan Glemmen er en skole for alle.

— Selv om det er så mange elever, så velger de aller fleste å være seg selv, sier Kristiansen.

Lærerikt og virkelighetsnært
Rektor ved Glemmen, Pål Andre Ramberg, synes prosjektet er kjempespennende.

— Det viser at Glemmen ønsker et stort mangfold, og at alle er velkomne, sier Ramberg. Han mener prosjektet er lærerikt og virkelighetsnært, og legger til at han gjerne skulle gått medier og kommunikasjon selv for å hjelpe til.

Celina Che Phan og Millie Nesse Sheppard er to av elevene i 1MOKA som jobber med et filmprosjekt. De mener også at de lærer mye av prosjektet, både om mangfoldet i verden, og om hvor forskjellige vi mennesker er.

nathalise-kristiansen-mok_-prosjektleder-glemmen-i-miniatyr
Prosjektleder: Nathalie Kristiansen er en av elevene som holder prosjektet i gang

— Det er mye jobb, men veldig spennende, sier jentene og legger til at det er en fin mulighet til å lære å samarbeide bedre.

Ulike jobber
Prosjektlederne holder styr på enhver redaktørgruppe, og mener at prosjektet er godt på vei.

—  Vår jobb er å passe på at alle holder tidsfristene, og at prosjektet kommer en vei, sier Rådahl.

— Vi har også fått en ny jobb hvor vi hjelper til grafisk, legger Kristiansen til. De snakker videre om at selve prosjektet er morsomt, og at det er gøy å endelig gjøre noe praktisk.

Alle i 1MOKA venter spent på resultatet, og helheten.

— Det kommer til å bli veldig morsomt å finne ut hvordan andre reagerer på resultatet, avslutter Phan

Prosjektet avsluttes den 17. november etter 4 uker med hard jobbing. Resultatet blir stilt ut og vist i elevsenteret og i biblioteket. Rektor Ramberg vil gjerne også bruke produktet i andre sammenhenger for å nå ut til litt nervøse ungdomsskole elever og foreldre, slik at de kan vise at Glemmen er velkomne for alle og enhver.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here