Storsatsning for Storyline Studios

534

Tekst og foto: Aleksandra Wergeland

Visste du at Storyline Studios er størst i Norge, og et av de største i Skandinavia? De siste årene har de fått store oppdrag som Thelma, Bølgen og Snømannen.

Storyline Studios er hovedsakelig et utleie-hus der de leverer utleie av kamera, lys og grip til filmproduksjoner i Norge og Skandinavia. De har også en etterarbeidsavdeling hvor de leverer online, grading, lydarbeid og finishing. Storyline co-produserer også spillefilmer og tv-serier.

Da vi kom inn på Storyline la vi fort merke til en avslappet stemning. Ingen stresset eller hadde noe hastverk. Her er det lange arbeidsdager og mye arbeid som må bli gjort ferdig til en viss tidsfrist. Storyline får daglig besøk av mennesker fra forskjellige produksjoner som kommer for å teste de forskjellige kameraene deres, og dette fikk vi også se. 

Studioet hadde flere forskjellige rom, med forskjellige type oppgaver. Blant annet var det et rom der de hadde green screen og vfx. De hadde også et rom med en stor kinoskjerm der de redigerte filmene deres. Ellers var det rom der dem oppbevarte kameraer og slike gjenstander. 

Et av arbeidsrommene inneholder en stor kinoskjerm som blir brukt til redigering og etterarbeid.

Didrik Bråthen er en av få som har fått en slik jobb ved så ung alder. Han fullførte medier og kommunikasjon på videregående og gikk 2 år på høyskolen Noroff i Oslo før han fikk jobb på Storyline studios. 

-Det er veldig gøy. For min del tok jeg på en måte en snarvei til toppen av bransjen. Storyline får alle de største norske filmene og utenlandske produksjonene. Dette gjør at jeg får jobbet på veldig mange spennende prosjekter, sier han. 

– Fullt kjør hele året

De siste årene har storyline fått flere store oppdrag som Thelma, bølgen og snømannen. Disse filmene har de lykkes stort med og blitt ganske populære. Dette året fikk vi vite at Karpe Diem skulle komme med sin egen film som skulle handle om deres siste album” Heisann Montebello”. Det var nemlig storyline som fikk i oppdrag med å låne ut utstyr og legge til effekter til denne filmen. Filmen ble en stor suksess og fikk mye oppmerksomhet. 

-Det er for det meste fullt kjør hele året. Det lages for det meste spillefilmer og tv-serier som strekker seg over lange perioder. Filmbransjen har mer eller mindre aldri pause, sier han smilende. 

For å jobbe i filmbransjen kreves det mye fokus døgnet rundt. Her er det lange dager, lite søvn, hard jobbing, mye reising og prioriteringer som gjelder. Dette kan være en bransje som er vanskelig å få jobb innen. Didrik Bråthen var med andre ord veldig heldig og hadde god flaks. 

– Filmproduksjoner er aldri det samme

Etter en prat med Elise Olavsen, forteller hun at det har kommet mange prosjekter med spennende utfordringer. 

-Jeg kan dessverre ikke si så mye om selve filmen, men vi hadde en stor utfordring på en spillefilm som kommer nå snart. Her skulle hele filmen skytes i en tagning. Dette krevde at alt skuespill, kameraarbeid og kulisser skulle spille sammen. Det var en artig utfordring som vi til slutt klarte å løse. 

Olavsen forteller at det er mye spennende på affære for tiden. Jeg kan dessverre ikke avsløre noe ettersom jeg har taushetsplikt, men jeg kan love at det kommer mye spennende på kino fremover. Det er bare å glede seg.

Storyline Studios har å tilby en total pakke fra pre-produksjon og hele veien til etterarbeid. De produserer, leverer utstyr og mannskap, og tilbyr ferdigstilling i deres etterarbeidsavdeling.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here