– UKM har gitt meg nye vennskap

1447

Tekst og bilde: Aurora Veiden Skottene

Til lørdag er det UKM i Sarpsborg, og i år som tidligere er det mange påmeldte. En av disse er Dylan Gharadaghi (17) som er meldt på med kunst.

-Det er det andre året jeg er med på UKM, så jeg er ganske ny i den scenen. Jeg var med første gang i fjor og var veldig fornøyd med opplevelsen. Fellesskapet var utrolig fint, og det var gøy å bli kjent med nye folk med samme interesser som meg, sier Dylan.

Dylan har valgt å være med i år også, og ser frem mot en spennende mønstring. Hun driver med stilisert kunst og skal vise frem en serie med bilder hun har tegnet. Serien hinneholder fire forskjellige portretter, og skal vise skjønnhet.

Dylan ser frem til mønstringen i Sarpsborg.

Fokus på estetikk

Hun uttrykker kunsten på sin egen måte og har utviklet sin egen tegnestil. Fokuset hennes er ikke alltid på budskapet, men mer på kjerneestetikken i kunsten.

-Jeg prøver å få frem det jeg selv syns er estetisk og vakkert i kunsten min. Jeg syns ikke alltid kunst trenger å ha et spesielt budskap bak, så lenge jeg selv er syns det er pent, sier Dylan.

Inspirasjon fra anime

Kunststilen hennes er inspirert av anime, som vil si en tegnestil med assosiasjon med japansk animasjon.

-Jeg har et par kunstnere som er inspirasjonskildene mine. Blant annet den japanske kunstneren Yoshitaka Aano som driver med konseptkunst til videospillserien «Final Fantasy», sier Dylan.

Hun legger også til at hun får inspirasjon fra andre kunstnere hun finner på nett.

Leve av kunsten

Dylan ønsker å drive med kunst så lenge hun kan. Hun har allerede begynt å selge kunsten sin, og har et mål om å leve av dette.

– Jeg har utrolig lyst til å jobbe innenfor kunst, enten det blir å jobbe som kunstner og illustratør, eller å jobbe på et kunstgalleri.

Ung Kultur Møtes

UKM er en kulturarena for ungdom i alderen 13-20 år. Det er små lokalmønstringer rundt om i landet, hvor ungdom kan delta med det de ønsker. I tillegg til mønstringene er det også fylkesfestival og landsfestival hvert år. Det er en jury som velger hvilke innslag som går videre. Når det er sagt, handler ikke UKM bare om å konkurrere, hovedfokuset er å ha det gøy og skape noe sammen.

Nå til lørdag er det UKM i Sarpsborg, og det er hele 143 ungdommer påmeldt til mønstringen.

Kunstverket Dylan skal vise frem på UKM til helgen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here