Ung skater: -Dere bommer kraftig

2122

Tekst og foto: Emil Daniel Berg

Viktor Lier Hansen er en ungdom i Fredrikstad som skater, han og mange flere ungdommer som skater daglig i fredrikstad. så jeg har valgt å intervjue Viktor for å høre hvordan han syns skatemiljøet i Fredrikstad er. Hvordan synet på miljøet er og hvor man bør være og ikke være.

Folkets syn

Siden skating oppstod har det alltid vært et litt annet syn på skating i forhold til andre sporter. Det kan grunnes av tagging og mye hasj rundt det miljøet i tidligere år. Men det vil jo ikke si at alle tagger, eller driver med narkotika, men det er fortsatt det samme synet folk vil ha på skating.

Viktor sitt syn

-Jeg har skatet i ca 10 år av og på men mest de siste årene, med tanke på hvor dårlig syn folk har på skating vil jeg si at de bommer kraftig, jeg kjenner de fleste fra skatemiljøet og veldig på som har prøvd narkotiske stoffer, og absolutt ingen av de jeg kjenner tagger. Sier Viktor.

-Hvis vi tenker på skating som en sport, og ser på helse-delen ved det, så er det stor risiko for å skade seg, men det finnes beskyttelse, problemet er at for mange syns det er stygt eller ser rart ut, så der er lett å skade seg om man først faller sier Viktor.

Kommunen støtter 

Fredrikstad kommune har støttet skatingen i Fredrikstad og åpnet en innehall på Lisleby, og en sement-park på Steffensjordet i byen rett ved Glemmen kirke. Det er skaterne i Fredrikstad veldig fornøyd med i forhold til at de ikke hadde noe Spessielt sted å være før. Før måtte de skate utenfor rådhuset, hvor arbeiderene i kommunen ble lei av dette og åpnet øyene for skating og valgte å bygge to parker så de har et sted å være.

Alt i alt

Til syvende og sist  vil Viktor at folket skal vite at synet de har på skating er feil og at det finnes selvfølgelig slike individer det er snakk om men svert få. Skatemiljøet vokser og fler og fler viser interesse for Skating.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here