– Utrolig bra tilbud for oss elever

877
Elever på Glemmen som øver til kamp i strandtema kostymene sine. Et av flere temaer elevene på skolen hadde kledd seg ut som.

Glemmen Videregående skole arrangerte sin årlige kongstendag med masse aktiviteter for de elevene. Det er turneringer i forskjellige idretter og andre aktiviteter for alle og enhver.

Tekst og foto: Emilie Sofie Petterøe

Johannes Anker Skaaret (16) er en av elevene på Glemmen videregående skole og opplevde kongstendagen for første gang i år.

– Jeg syntes det var et kjempe bra tilbud. Det gjorde at vi kunne være med klassekamerater i et helt annet miljø, drive med sport og få et lite avbrekk før den veldig hektiske tiden som kommer nå på våren, forteller Johannes.

Var morsomt å se andre medelever utkledd

Johannes går på medier og kommunikasjon første året og klassen hans var med på to aktiviteter. Johannes spilte selv innebandy, men klassen var også meldt på molleyball, hvor klassen hadde kledd seg ut som emoer.

– Det å se medelever utkledd er et syn du ikke kommer til å glemme, forteller han.

Han forteller også at det ikke var kun gøy og se sin egen klasse, men andre klasser med forskjellige kostymer.

– Folk var kledd ut i så mye forskjellig. Noen var cowboyer, after ski tema eller hadde strandtema. Er morsomt når mennesker tørr å by på seg selv, sier Johannes.

En stor sosial arena

Kjell Erling er hovedansvarlig for arrangementet

Kjell Erling Andersen (46) er hovedansvarlig for å arrangere årets kongstendag. Han forteller at Glemmen startet å arrangere kongstendagen før han begynte å jobbe på skolen. Kjell Erling forteller at kongstendagen er en lang tradisjon for Glemmen videregående skole.

– Vi arrangerer kongstendagen først og fremst fordi det er en stor sosial arena, hvor elevene kan bli kjent med hverandre utenom i en skolesetting. Vi pleier som regel å ha den på høsten for at klassene og lærere skal bli kjent med hverandre i en annen setting enn det det pleier å være.

Kjell Erling forteller videre at kongstendagen ikke ble før i april fordi de ville prøve noe nytt dette året.

Er slitsomt å arrangere

Kjell Erling forteller at det er en slitsom prosess før selve dagen, det er mange avtaler som skal til og mange løse tråer som må på plass.

– I år har det vært ekstra mange avtaler som må på plass. Vi har prøvd å få enda flere aktiviteter slik at flere kan bli med på ting.

Kjell Erling forteller at i år har de fått til bowling, escape room, sykkel og joggeturer. Noe som har fått positive tilbakemeldinger fra elevene.

Håper på at det blir like bra neste år.

Johannes forteller at han håper Glemmen får det like bra til neste år også. Det var veldig mye morsommere enn det jeg trodde det skulle bli.

– Det er gøy at de deler ut priser for beste kostyme, til de som blir med på flest aktiviteter og til vinnerne av de forskjellige turneringene.

Johannes syntes dette var et nødvendig tilbud og sier han allerede gleder seg til neste år.

LEGG IGJEN ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here